> Jonas Ignatonis, „Alaus kolonėlė“ savininkas
Sėkmės istorijos

Pagalbos prašyti – ne gėda

Nedideliame miestelyje verslas greitai įsivažiuoja, vos tik apie jį informacija pradeda sklisti iš lūpų į lūpas. Visa kita reklama didelės reikšmės sėkmei neturi. Tokią išvadą daro Inga Mamedova, Rokiškyje įkūrusi IĮ „Meidama“ ir užsiimanti siuvimo bei prekybos drabužiais verslu.

„Iš pradžių daug nerimo kelia abejonės, ar klientų ateis, ar užteks pinigų verslui pirmuosius mėnesius išlaikyti. Metus samdomą darbą ir nebeturint pajamų šaltinio tokia baimė tikriausiai apima visus. Viskas stoja į vietas, kai tik žmonės pradeda įmonę rekomenduoti vieni kitiems. Žinoma, kad taip nutiktų, pirmiausia reikia, jog jie liktų patenkinti apsilankymu“, – sako p. Mamedova

Jonas Ignatonis, „Alaus kolonėlė“ savininkas

Jonas Ignatonis, „Alaus kolonėlė“ savininkas

Atidaryti alaus krautuvėlę buvo sena svajonė, bet stabdė žinių stoka kaip kurti verslą, kokių leidimų ir licencijų reikia, ir kiek visa tai kainuos. Prekyba alkoholiu Lietuvoje smarkiai suvaržyta įvairių leidimų ir apribojimų, tad pirmą kartą kuriant tokį verslą labai svarbu surinkti visą reikalingą informaciją ir įvertinti įvairius tokios prekybos aspektus. Man ypatingai trūko kokio nors vieno informacijos šaltinio, kur galėčiau gauti visą ir aiškią informaciją, apskaičiuoti būsimo verslo išlaidas ir numanomas pajamas. Čia itin padėjo „Versli Lietuva“ parengti klausimynai: „Leidimai Tavo verslui“ ir „Bendrieji reikalavimai“.  Nereikėjo sukti galvos ir kaip parašyti verslo planą – pasinaudojau „Verslo plano skaičiuokle“. Ja paruoštas verslo planas tiko ir kredito unijai, kurioje gavau kreditą savo verslui. Operatyviai kurti savo verslą padėjo ir pranešimų dėžutė – galėjau pateikti dokumentus mažmeninei alkoholio licencijai gauti neišeidamas iš namų, kurie pradžioje buvo mano biuras. Elektroninis parašas, įsigytas kad galėčiau naudotis „pranešimų dėžute“ pravertė ir teikiant dokumentus Valstybinei  maisto ir veterinarijos tarnybai, naudojantis SODROS EDAS sistema.

Mano krautuvėlei skaičiuojant tik pirmas darbo savaites, jau tobulinu ją ir galvoju apie verslo plėtrą – tam man nereikia samdyti papildomų darbuotojų – beveik viską galiu padaryti iš savo darbo vietos krautuvėlėje.

 
 
 
Verslo gidas
Eksporto gidas